Moerbeikoek voor bij de koffie! Soms heb je gewoon zin in koek in plaats van cake. Omdat het net iets machtiger is, omdat het net iets krokanter is. Ik heb altijd koekjes op mijn tafel staan voor bij de koffie en omdat de mijne op waren, besloot ik ze zelf te bakken, met moerbeibessen! Ik ben grote fan van moerbeibessen omdat het mijn het-mag-altijd zoetigheid is. Deze superfood heeft bovendien een behoorlijke eiwitgehalte en is een bron van ijzer, calcium, vitamine C, vezels en antioxidanten. Wederom heb ik iets gebakken wat iedereen kan maken en e-c-h-t waar, het is zo gepiept! Zorg dat je de volgende ingrediënten in huis hebt en aan de slag!


Ingrediënten:

2 et honing
2 eieren
1/2 et magere kwark
180 gram roggemeel
150 gram havermoutvlokken
4 et boter
2/3 et moerbeibessen
1 zakje vanillesuiker
1 et kaneel
1/2 zout

Gooi de droge ingrediënten als eerst bij elkaar en laat de boter op een laag vuurtje smelten. Laat de boter eventjes afkoelen en gooi hier de eieren en honing bij. Voeg alle ingrediënten samen en klaar is kees! Je beslag zal niet vloeibaar of glad zijn, het lijkt meer op bij elkaar geraapt stukjes karton dan op beslag voor een cake of koek. Geeft niks, want het resultaat is heerlijk! Smeer je bakvorm in met een beetje boter en je beslag kan erin. Strooi wat moerbeibessen en wat honing als topping en je koek is klaar in ongeveer 30 minuutjes op 180 graden. Hoe lekker je huis ernaar zal ruiken kan ik niet omschrijven in een artikel. Alleen al voor de geur wil ik iedere dag iets lekkers bakken. Maargoed, na een half uurtje kun je hem aansnijden en daarna in blokjes snijden zoals ik dat heb gedaan. Hij is vrij machtig en heerlijk gezoet met moerbeibessen. Ik ben een gelukkig mens en mijn vriendinnen ook als ze bij mij komen voor een kopje koffie.

Eet smakelijk!

Liefs,

Yasmin

 

Auteur: Yasmin Gharavi