Een quiche is zo'n voorbeeld van een simpel recept dat je bijna altijd kunt maken, mits je eieren in huis hebt. Want voor de vulling kun je allerlei groenten gebruiken. Maar deze quiche met prei en kalkoenreepjes is enorm lekker! En ook nog eens een perfect gerecht voor op tafel bij de Paasbrunch.

Dit heb je nodig:

  • 600 g prei
  • 200 g kalkoenreepjes
  • 1 kneepje vloeibaar margarine
  • 250 g diepvries erwten
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • bladerdeeg (wij gebruikten 1 rol lactosevrije bladerdeeg van Tante Fanny)
  • snufje gemalen peper
  • 1/4 tl kerriepoeder
  • 100 g oude geraspte kaas
  • quichevorm 24 à 26 cm.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de prei schoon en snijd in ringen. Doe vervolgens de vloeibare margarine en de prei in de een pan en stoof de prei zacht in ongeveer 10 minuten.
  • Vet een bakvorm in met boter en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork.
  • Verdeel de kalkoenreepjes over de bodem en schep de prei erop. Daar bovenop de erwten.
  • Klop de eieren los samen met de peper, kerriepoeder en de slagroom. Meng vervolgens de kaas erdoor en schenk over de prei. 
  • Bak de quiche ongeveer 35 minuten in de oven.
  • Laat de quiche 5 à 10 minuten uit de oven uitdampen.
  • Snijd de quiche in punten en serveer warm met een lekkere groene salade.

Eet smakelijk!