Stoofschotel is het ultieme feel-good voedsel, dat het hele huis lekker en knus doet ruiken. En het voordeel van deze stoofschotel met pompoen en kip is dat het niet zoveel bereidingstijd nodig heeft als de meeste stoofschotels. In 60 minuten heb je een heerlijke herfst stoofschotel op tafel staan.

Dit heb je nodig:

  • 1 Pompoen
  • 1 schaal kipdrumsticks (575 g)
  • 4 el olijfolie
  • 2 roden uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bakje ongezouten walnoten
  • Zwarte peper
  • Zout
  • 250 ml hete kippenbouillon
  • Ovenvaste braadpan (30 cm)

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de ongeschilde pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de dradige binnenkant met een lepel. Snijd de kwarten in pasten van 1 cm en halveer de parten
  • Bestrooi de kip met peper en zout en verhit vervolgens de olie in de braadpan. Bak de kip op hoog vuur in 4 minuten.
  • Doe de pompoen, de knoflook, walnoten en bouillon erbij en schep om. Voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe.
  • Zet de pan in het midden van de oven voor een gelijkmatige verhitting en laat 40 minuten stoven.
  • Lekker met couscous.

Dien het op in een diep bord en smullen maar!