Tot mijn grote verbazing vertelde mijn zus laatst dat haar collega mijn notencake had gebakken en dat 'ie erg had gesmaakt. Yes, yes, yes!!! Omdat de vorige zo goed in de smaak viel, tijd voor een nieuwe cake! Kokoscake it is. Kokos is niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse leven. Kokosmeel kan dus ook niet ontbreken in mijn keuken. Wat kun je ermee? Cake en koekjes bakken! (vast ook meer dan dit, maar dat moet ik nog even ontdekken). Ik had zin in een smeuïge cake waar ik vervolgens weer kokosrasp overheen strooi, gewoon omdat het kan. Ook deze is weer goed gelukt, dus ik ben benieuwd hoeveel van jullie het aandurven! Ik beloof dat ook deze cake appeltje-eitje is en klaar is in een handomdraai!

Ingrediënten:

  • 100 gram kokosmeel
  • 80 gram kokosolie
  • 3 eieren
  • 2 grote bananen
  • snufje zout
  • 2 eetlepels kwark
  • Kokosrasp

Verwarm de oven tien minuutjes voor op 180 graden. Laat de kokosolie smelten op een laag vuurtje en laat deze afkoelen. Je kunt de olie het beste in een ander schaaltje laten afkoelen, anders duurt het zo lang omdat het pannetje lang warm blijft (ja, ik stond versteld van mezelf). Weeg je kokosmeel af, prak je rijpe bananen fijn en gooi de ingrediënten bij elkaar. Om de cake smeuïger te maken heb ik er twee grote eetlepels kwark doorheen gedaan, maar dit kun je ook weglaten.
Ook heb ik aan het beslag een handje van de kokoscranberrymango mix toegevoegd omdat ik altijd iets wil toevoegen aan het beslag (wat totaal onnodig is maar het wel lekkerder maakt). En een snufje zout omdat ik dat altijd overal op het internet lees en ik dus erg professioneel in het rijtje vind staan. Nou, even mengen tot een mooi glad beslag en hup in je bakvorm! Ik heb de mijne ongeveer 30 minuten in de oven gezet, maar elke oven verschilt dus prik er af en toe met een vork in (dat is ook mijn enige tactiek sorry).
Als de bovenkant een beetje goudbruin is, vind ik 'm het lekkerst. Kokosrasp eroverheen en tada, je hebt een zachte, smeuïge kokoscake met een krokante bovenkant! Smullen maar!
Geniet ervan lieverds!

Liefs,

Yasmin

 

Auteur: Yasmin Gharavi