Ik heb nooit eerder cake gebakken, ik vond het altijd teveel 'gedoe'. Je voelt hem al aankomen. Mijn cake is écht g-e-e-n gedoe. Net zo simpel als mijn andere kunstwerkjes en echt overheelijk. Ik voel me net Nigella Lawson die in een handomdraai een overheerlijke cake in elkaar zet en dan zegt dat het 'zo is gedaan' waarbij mijn geloofwaardigheid verder te zoeken is. Zo voelde ik me ook altijd als ik naar haar programma keek. Maar vertrouw mij maar op mijn woord.

Ik heb voor deze cake kokosbloesemsuiker gebruikt, de natuurlijke suiker waar je onbezorgd van kunt genieten. Het wordt gemaakt van de nectar van biologische kokosbloesem en is vrij duurzaam, vandaar dat je er ook iets meer voor betaalt dan normale suiker (maar ach, sinds wanneer is gezond eten goedkoper dan ongezond eten? Juist ja.). Het voordeel is ten eerste dat kokosbloesemsuiker rijk is aan goede voedingsstoffen, waaronder vitamine B en allerlei mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en kalium. Daarnaast worden deze suiker langzaam in je bloedbaan opgenomen vanwege de lage Glycemische Index waardoor het geen sterke bloedsuikerspiegel veroorzaakt en je langer energie geeft. Sorry maar is dit niet dé uitvinding van de eeuw? Voor mij als zoetekauw wel. Dit is de eerste keer dat ik werk met dit product en er gaat een wereld voor me open. Je kunt kokosbloesemsuiker gewoon gebruiken als vervanger voor gewone suiker, dus ook gewoon in je thee bijvoorbeeld. 

We gaan aan de slag voor de cake. Ik gebruik alleen ingrediënten die ik ken en makkelijk verkrijgbaar zijn anders probeer ik het niet eens, dit geldt vast voor meer mensen. Ik hou van simpel en makkelijk. Oké daar gaan we.

Ingrediënten:

  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 200 g speltmeel
  • 125 g kokosolie
  • 100 g kokosbloesemsuiker
  • 100 g ongezouten notemix

Verwarm je oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie op een laag vuurtje en meng deze als het is afgekoeld met de eieren. Meng deze vervolgens met de kokosbloesemsuiker, speltmeel, kaneel en notenmix. Tada, daar is je beslag! Ja, echt, dat was het. Vet je bakvorm in met olie zodat het niet plakt (dit bedacht ik me pas nadat ik het beslag erin had gedaan). Hup je beslag erin, bakvorm in de oven en na ongeveer 40 minuutjes kan je smullen! Prik er even een vork in na 30 minuten, misschien is die dan al klaar. Ik heb een combi oven en die doet er altijd wat langer over dan een normale oven. Als finishing touch heb ik er wat kokospoeder overheen gestrooid.

Zet je theetje, neem een plak en geniet. Hij is vrij machtig dus je hebt genoeg aan één plakje (ook voor degenen die het liefst altijd alles in één keer opeten, want zo eentje ben ik ook). Hij is het lekkerst als je 'm gelijk opeet, delen met je liefdes dus!

Liefs,

Yasmin

 

Auteur: Yasmin Gharavi