Zuurkool is gefermenteerde witte kool en wordt beschouwd als een echte wintergroente. Hoe leuk is het om op een koude zondag de keuken in te duiken en met dit recept aan de slag te gaan? Want zelf zuurkool maken is helemaal niet moeilijk. Je kunt het inmaken in een echte zuurkoolpot maar het gaat ook prima in een grote weckpot van 1 liter of meer.

Dit heb je nodig:

  • weckpot van 1,5 liter.

Zo ga je te werk:

  • Snijd de witte kool zo fijn mogelijk.
  • Meng de kool met de kruiden en het zout en laat het 10 minuten in een grote kom staan tot het goed vochtig is.
  • Schep de kool beetje voor beetje in de weckpot en druk aan met je vuist. Niet stampen want dan kneus je de kool.
  • Zorg dat de weckpot voor niet meer dan driekwart gevuld is.
  • Laat de kool onder het oppervlak van het vocht verdwijnen.
  • Sluit de weckpot af en laat de kool op kamertemperatuur fermenteren.
  • Na een dag of 3 heb je al een lekkere zuurkool voor koolsalade. Laat hem minsten 6 weken staan voor een zuurkoolstampot.