Je kunt er bijna niet omheen (en dat willen we ook niet): bananenbrood. Ik had het zelf nooit eerder gemaakt, omdat ik zelf niet meer zoveel brood eet en dan valt het zo zwaar op de maag. Ja en nee! Ik werd verleid met de speculaaskruiden van Puur & Kracht, waardoor ik het toch ging uitproberen. Want bananenbrood met speculaaskruiden en walnoten klinkt toch echt te lekker.

Ingrediënten:

  • 100 gram speltmeel
  • 3 grote / 4 kleine rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 el speculaaskruiden van Jacob Hooy
  • 80 gram havervlokken
  • 35 gram walnoten

Wederom, een simpel recept met simpele ingrediënten. Zorg ervoor dat je rijpe bananen hebt, die kun je beter fijn prakken en zijn ook zoeter. Maak er een goede smurrie van en meng deze tot een ‘glad’ beslag met de eieren. Voeg daarna de speculaaskruiden, havervlokken en walnoten eraan toe. Je kunt er natuurlijk van alles doorheen gooien, maar omdat ik al speculaaskruiden heb gebruikt wilde ik het niet te gek maken. De walnoten maken het wat zwaarder, daarom heb ik ervoor gekozen om niet meer dan 35 gram te gebruiken, maar wees vrij om lekker te doen wat jij wilt. Hupsakee, klaar is je beslag! Tip: Bestrooi het beslag op het eind met walnoten die dan lekker meebakken, ik heb amandelschaafsel gebruikt maar baalde aan het einde van de avond in bed dat ik geen walnoten had gebruikt. Volgens mij ziet dat er veel schattiger uit.  

Ik heb de oven niet voor verwarmd, want ik heb een combi-oven waar mijn creaties gauw in verbranden. Ik heb mijn bananenbrood ongeveer 40 minuutjes in de oven gezet op 180 graden. Als de bovenkant mooi goudbruin is, is je heerlijke speculaas-bananenbrood met walnoten klaar!

Mijn mama kwam op bezoek, dus ik heb op tijd de bananenbrood in de oven gezet zodat ik haar kon ontvangen met koffie en wat lekkers wat natuurlijk ook gezond is en heel vullend! Dus nee het valt niet zwaar op de maag, maar ja want vult wel goed! Dit is ideaal voor als je goede trek hebt of nog even een paar uur door moet met je snack. Je kan er natuurlijk ook mee ontbijten. Heerlijk! Koffie bij de bananenbrood is een must.

Eet smakelijk!

Liefs,

Yasmin

 

Auteur: Yasmin Gharavi