Deze kleine korreltjes zijn een bron van eiwit en de mineralen koper en magnesium. Daarnaast bevat quinoa vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer. Een feestje in deze kleine korreltjes dus. Quinoa wordt gezien als de vervanger van rijst of couscous, maar toch vaak alleen gebruikt in salades, zonde! Ik maak dit gerecht vaak, omdat het een feestje op je bord is en het is zo simpel, zo gezond en zo lekker! Bovendien heb ik de ingrediënten vaak in huis. Klaar in 20 minuutjes! Je kunt de paprika vullen met wat je maar lekker vindt, maar dit is mijn favoriet. Zorg dat je een grote stevige paprika hebt die niet halverwege uit elkaar zakt of te klein is om te vullen. Oké, daar gaan we!

Ingrediënten:

  • Rode paprika
  • Gehakt
  • Champignons
  • Cherry tomaatjes
  • Rode quinoa
  • Kokosolie
  • Paprikapoeder

Kook de quinoa terwijl je de rest van de vulling maakt. Ik heb de uitjes als eerst gebakken in kokosolie en daar het gehakt bij gegooid. Even goed laten bakken en daarna de paprikapoeder, zout en peper overheen. Dan mogen de (gesneden) cherry tomaatjes erbij en als laatste de champignons en de quinoa (die inmiddels wel klaar is). Ik heb er ook wat zongedroogde tomaatjes bij gedaan voor extra smaak, maar eigenlijk slaat het nergens op. Was je paprika, snijd de kop eraf en maak 'm goed schoon. Vul je paprika tot aan het randje en leg de 'deksel' erop en laat hem voor 4 minuutjes in de oven op 180 graden. Mag ook langer, maar ik vind de paprika het lekkerst als die niet helemaal uit elkaar gevallen is. Hoera, je gevulde paprika is klaar!

Liefs,

Yasmin

 

Auteur: Yasmin Gharavi