Cacao zou niet alleen gezonde voedingsstoffen bevatten zoals krachtige antioxidanten en magnesium, maar ook stress reducerend werken, de spieren ontspannen en de cognitieve functies verbeteren. Daarnaast wordt ook geconstateerd dat het een licht antidepressivum is en lustopwekkend werkt. Maar als je daardoor je broeken niet meer past, word je alles behalve blij. Daarom hebben we het ook over cacao en niet over chocola.

Chocola zou ons vrolijker maken, omdat er een stofje in zit dat werkt op onze serotoninehuishouding. Eigenlijk hebben we het dan over cacao, want de grote hoeveelheden aan suiker in chocola maken je alleen maar lusteloos, moe en verslaafd aan suiker. Cacaopoeder wordt in principe alleen gebruikt in baksels, maar cacao nibs kun je overal voor gebruiken. In mijn eerdere post heb ik je mijn vijgenchocholadetaartje laten zien met cacao nibs, maar je hoeft er niet per se mee te bakken.

Ik ontbijt altijd met kwark, omdat je er iedere ochtend een andere feestje van kan maken. Van mango met kokos, appel met kaneel en rozijntjes, tot banaan met kiwi, walnoten en chocola! Banaan en cacao vind ik de beste combinatie ooit, want je proeft de zoetigheid van banaan en knapperige lichte smaak van chocola. De gezonde versie van chocola, cacao nibs. Het maakt het geheel net wat knapperiger en je hoeft je nergens schuldig over te voelen! Je kunt het natuurlijk ook over je havermout strooien. Het helpt mij om mijn sugarrush te minderen, dus wie weet helpt het jou ook in je gezondere levensstijl (wat we allemaal wel een beetje stiekem aan het doen zijn)!

Liefs,

Yasmin

 

Auteur: Yasmin Gharavi