Quinoa, het woord dat je 3 keer moet hebben gehoord om het uit te kunnen spreken en 4 keer moet hebben gelezen om correct te kunnen spellen. Zo ingewikkeld als het lijkt en klinkt, zo simpel is het in gebruik. Deze superfood moet je in je keukenkastje hebben staan.

Deze schattige graankorreltjes bevatten hoogwaardige eiwitten en zijn rijk aan voedingsvezels, vitaminen, mineralen en onverzadigde vetten. Bovendien zijn ze glutenvrij, waar iedereen allergisch voor lijkt te zijn tegenwoordig. Klinkt als muziek in de oren, toch? Maar wat kan je er allemaal mee? Geen idee. Ík gebruik het in mijn salade en als 'bijgerecht' bij mijn avondeten als ik niet zo zwaar wil eten. Het soort van knapperig en heel lekker om je gerecht mee af te wisselen. Quinoa wordt vaak gebruikt als 'koolhydraatvervangend' voedsel maar ik had nog wat pasta over van gister dus ik heb een lekkere mengelmoes salade gemaakt. Za-lig. echt waar.

De bereidingswijze is zo simpel dat het bijna schandalig is als je hier 'geen zin of tijd' voor hebt. Dit kun jij. Ik maak altijd de quinoa voor mijn salade voor de volgende dag klaar, als ik aan het koken ben. Een extra pannetje op het vuur kost je geen extra tijd! Laat even wat water koken, strooi de quinoa en wat zout erbij. Pas op dat je het vuurtje niet té hoog zet want dan vliegen ze overal naartoe (hihi). Je kan natuurlijk ook gewoon een deksel gebruiken. Af en toe roeren gedurende 6 minuutjes en tada! Een regenboog salade met rode quinoa (witte kan natuurlijk ook, maar hoe meer kleurtjes hoe blijer ik ervan wordt), een lust voor het oog en dan weet je nog niet eens hoe lekker het smaakt. Hup, klaarmaken en genieten!

Liefs,

Yasmin

 

Auteur: Yasmin Gharavi